Primul centru mobil de vaccinare în Capitală

Primul centru mobil de vaccinare în Capitală

În Bucureşti a fost deschis primul centru mobil de vaccinare. Caravana, care va străbate sectorul 5, va funcţiona pe
perioadă nedeterminată cu ajutorul a zeci de voluntari de la o clinică privată. La fel ca la maratoanele de vaccinare, nu este nevoie de programare, ci doar de buletin.

În doar câteva ore de la deschidere, zeci de bucureşteni din sectorul 5 au venit la centrul mobil din Piaţa Ferentari să primească serul anti-covid. Majoritatea celor care s-au vaccinat aici spun că ideea este una bună, mai ales pentru cei care nu pot sau nu vor să aştepte după programare.

Totul se face cu voluntari. Zeci de medici şi asistenţi medicali vor sta la dispoziţia doritorilor, de luni până vineri, între orele 8 şi 20. Locaţia şi traseul vor fi stabilite de la spătămână la săptămână, în funcţie de cereri. Iar serul administrat este cel de la Pfizer.

Mai mult, pentru bucureştenii care nu se pot deplasa nici măcar până la centrul mobil de lângă casă, echipa medicală a găsit o soluţie.

Până mâine, inclusiv, centrul mobil va rămâne în parcarea Pieţei Ferentari, urmând ca de miercuri până vineri să se
mute pe platforma academiei Militare din zona Cotroceni. În fiecare weekend, însă, caravana va ajunge într-un judeţ de lângă capitală. Primul pe listă este Ialomiţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt