Valeriu Gheorghiţă: Circa 19.860 străini s-au vaccinat în România anti-COVID

Valeriu Gheorghiţă: Circa 19.860 străini s-au vaccinat în România anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că, în România, au fost imunizaţi circa 19.860 de cetăţeni străini.

"Numărul total al cetăţenilor străini, de la debutul campaniei de vaccinare, care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861", a spus el, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit şefului CNCAV, au fost vaccinaţi 799 de pacienţi din 51 de spitale publice din 19 judeţe şi 168 de pacienţi din cinci spitale private din judeţele Alba, Bacău, Braşov Sălaj.

"În această săptămână, demarează activitatea de vaccinare în alte 83 de spitale publice din 29 de judeţe şi în 18 spitale private din 11 judeţe. Progresiv se intensifică şi această activitate de vaccinare. Am avut o şedinţă săptămâna trecută cu managerii, de pildă, ai spitalelor din municipiul Bucureşti, încât să detaliem toate problemele care pot fi identificate la nivelul unităţilor sanitare, încât să încurajăm până la urmă, pe de o parte, implicarea în acest proces şi, pe de altă parte, rolul proactiv pe care corpul medical trebuie să îl aibă în această perioadă din ce în ce mai mult", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt