Vieţi distruse într-o secundă de greşelile medicilor

Vieţi distruse într-o secundă de greşelile medicilor

Viaţa multor copii din România a fost distrusă de o eroare medicală. Expertizele Institutului Naţional de Medicină Legală arată că, în foarte multe cazuri, a fost vorba de malpraxis. Cu toate acestea, dosarele au fost clasate. Părinţiii îngrijesc acum copii bolnavi, care nu se mai pot mişca şi nu mai pot vorbi, şi sunt revoltaţi. Nu s-a făcut dreptate pentru cei mici, nici măcar nu au avut ocazia ca dosarul lor să fie trimis în judecată. Atenţie urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional!

Dosarul în care medicul Gheorghe Burnei era cercetat de vătămare corporală din culpă a fost clasat la începutul acestui an. Decizia procurorului i-a înfuriat pe părinţi, care susţin că doctorul Burnei le-a distrus viaţa copiilor lor. Este şi cazul Amirei Hamed. Fata are acum 25 de ani, dar la un a fost diagnosticată cu luxaţie congenitală de şold. A ajuns la medicul Burnei care a operat-o de 11 ori! Mama Amirei îl acuză că a făcut experimente pe copilul ei, iar acum, din cauza lui, nu mai poate să meargă.

Expertiza INML a fost gata abia după cinci ani şi a arătat că fata a rămas cu probleme grave în urma operaţiei. Chiar şi aşa…dosarul a fost clasat.

Într-o situaţie dramatică se află şi Cristina Lefter. La vârstă de 12 ani viaţa fetei a fost distrusă în doar 12 minute. A fost operată la inimă la Institutul de Transplant din Târgu Mureş de medicul Horaţiu Suciu. O operaţie uşoară s-a transformat însă într-o tragedie. După 9 ore de stat în sala de operaţie, tatăl Cristeni a primit o veste teribilă.

În anul 2017 medicul care a operat-o pe Cristina a fost cercetat într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acum şi acest dosar a fost clasat. Părinţii sunt disperaţi.

Zeci de părinţi au protestat în faţa Parchetului General şi în faţa Ministerului Sănătăţii. Cer să se facă dreptate şi susţin că Institutul Medico Legal tegiversează eliberarea expertizelor pentru declanşarea proceselor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt