Vorbim de relaxări după ce numărul pacienţilor la ATI scade constant. Prima măsură: renunţarea la mască în aer liber

Vorbim de relaxări după ce numărul pacienţilor la ATI scade constant. Prima măsură: renunţarea la mască în aer liber
Inqum Photos

Numărul cazurilor de COVID este în scădere în ultimele şapte zile, dar ridicarea restricţiilor trebuie să fie corelată cu numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a adăugat că prima măsură de relaxare ar urma să fie renunţarea la portul obligatoriu al măştii în aer liber.

„Ne pregătim de ridicarea restricţiilor, dar cu precauţie. Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secţiilor ATI începe să scadă în mod susţinut”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a estimat că numărul pacienţilor la ATI ar urma să intre pe un trend descendent în următoarele 7-10 zile.

„Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descendent. Acest trend descendent al numărului de cazuri semnalate trebuie să se cupleze cu alţi doi indicatori ca să putem să discutăm într-adevăr de ridicarea restricţiilor şi chiar despre o eventuală renunţare la starea de alertă la un anumit moment. În primul rând, este vorba despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă”, a adăugat Rafila.

El a explicat că prima măsură de relaxare ar putea fi renunţarea la măştile de protecţie în aer liber.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt