The Independent: Burleanu i-ar putea locul lui Ceferin la şefia UEFA

The Independent: Burleanu i-ar putea locul lui Ceferin la şefia UEFA

Razvan Burleanu ar putea deveni noul preşedinte al UEFA.

Cotidianul britanic The Independent scrie despre o aşa zisă opoziţie faţă de actualul şef al forului european, Aleksander Ceferin, care l-ar avea în frunte pe actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu.
Potrivit englezilor, slovenul în vârstă de 56 de ani ar dori schimbarea statului UEFA pentru a râmâne în fruntea forului continental încă un mandat, al patrulea.
„Ceferin şi aliaţii lui au ridicat propunerea la o întrunire a Comitetului Executiv al UEFA dinainte de tragerea la sorţi pentru grupele EURO. Scopul este modificarea statutului UEFA, astfel încât slovenul să poată avea mai mult de trei mandate”, scriu jurnaliştii britanici.
Mişcarea lui Ceferin nu este văzută, însă, cu ochi buni de mai mulţi membri ai Comitetului Executiv, dar şi de anumite federaţii, iar în acest context Burleanu este considerată persoana cea mai potrivită să-i ia locul.
Mandatul actualului preşedinte al UEFA se încheie în 2027, dar urmează un congres, la Paris, pe 8 februarie 2024.
”Şef al Federaţiei Române din 2014, Burleanu este considerat a fi un administrator excelent şi responsabil. În vârstă de 39 de ani, are un doctorat pe management organizaţional, care a lucrat în politica din România şi în mai multe grupuri de lucru ale UEFA”, spun cei de la Independent.
Burleanu a fost ales membru al Consiliului FIFA în aprilie 2021 pentru un mandat de patru ani, fiind primul român din istorie ajuns în această poziţie. Alături de Burleanu, mai ocupă această functie alţi trei preşedinţi de federaţii din Europa: Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) şi Dejan Savicevic (Muntenegru).
La ultimele alegeri pentru preşedinţia FRF, în care Burleanu nu a avut contracandidat, Ceferin a transmis un mesaj video de susţinere pentru actualul şef al fotbalului românesc.
 

Afla mai multe despreburleanuceferinuefa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt