15 români recuperaţi din Afganistan

15 români recuperaţi din Afganistan

În momentul în care talibanii au cucerit capitala afgană, părea imposibil să mai ajungi viu acasă. Este mărturia unuia dintre românii scăpaţi din infernul din Kabul. După zile întregi în care s-au temut că vor fi prinşi de talibani, 15 conaţionali sau întos azi în patrie. O aeronavă militară i-a adus în siguranţă pe baza 90 a aeroportului Otopeni.

Sunt doar câteva dintre mărturiile românilor care au reuşit să scape din Afganistanul intrat sub controlul talibanilor. Dorin, unul dintre ei, a fost aşteptat pe pista Bazei 90 de cea care-i este alături de ani buni. Nu este prima dată când se întoarce dintr-o misiune externă, dar este singura dată când a luptat, mai mult ca oricând, să se întoarcă în viaţă.

Până să fie preluaţi de trupele speciale, românii au stat într-o bază militară americană de la marginea Kabulului.

Misiunea de repatriere a românilor a fost rezultatul unor eforturi incredibile din partea autorităţilor.

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a anunţat că misiunea de salvare din Afganistan nu s-a încheiat. În ţară vor ajunge inclusiv cetăţeni afgani care au sprijinit militarii români

În afară celor 15 aduşi astăzi în ţară, alţi 30 de conaţionali au reuşit să părăsească capitala afgană cu ajutorul aeronavelor altor state partenere.

Afla mai multe despreafganistanrecuperatiromani
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt