Explozie de proporţii la combinatul Azomureş

Explozie de proporţii la combinatul Azomureş

O explozie urmată de un incendiu a avut loc noaptea trecută la combinatul Azomureş. Deflagraţia a fost atât de puternică încât s-a auzit în tot municipiul Târgu Mureş, dar şi în localităţile din apropiere. Mai multe echipaje de intervenţie au ajuns imediat la combinat şi un mesaj RO-Alert a fost trimis către populaţie! Un angajat care se afla în combinat a fost rănit, dar acum se află în afara oricărui pericol. Vorbim despre a treia explozie care are loc în ultima săptămână în România.

Puţin după ora 1 noaptea s-a dat alarma în municipiul Târgu Mureş. Explozia a fost atât de puternică încât s-a auzit de la zeci de kilometri depărtare. O cameră de supraveghere a surprins momentul deflagraţiei.

18 autospeciale ISU, mai multe ambluanţe, dar şi echipaje de poliţişti şi jandarmi au ajuns de urgenţă la faţa locului. A fost o mobilizare contra cronometru a autorităţilor.

Un angajat al combinatului care se ocupa cu operarea instalaţiei de gaz a fost rănit în urma exploziei. Ca prin
minune, însă, bărbatul în vârstă de 54 de ani a scăpat doar cu o fractură de braţ.

În urma cercetărilor, autorităţile au stabilit faptul că deflagraţia a fost provocată de o fisură a unei conducte de
gaze.

Autorităţile au deschis deja o anchetă internă. Nu este însă prima explozie de la Azomureş. În anul 2009, doi muncitori au fost răniţi după ce o conductă de amoniac s-a spart. Cei doi bărbaţi au suferit arsuri grave şi au avut nevoie de spitalizare. Şi în anul 2007 un angajat a murit în urma unei explozii la combinatul chimic Azomureş. În anul 2019, în urma unui incendiu, autorităţile din Târgu Mureş cereau mutarea combinatului şi îl numeau o bombă cu ceas. Patronii companiei sunt elveţieni şi deţin în România şi Combinatul de Îngrăşăminte Azomures, cât şi Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa .

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt