Protest spontan al taximetriştilor. Centrul Capitalei, ocupat

Protest spontan al taximetriştilor. Centrul Capitalei, ocupat

Sute de taximetrişti protestează în faţa Parlamentului. Ei cer Guvernului ca Bolt şi Uber să fie obligate să fiscalizeze cursele în România şi spun că vor discuta cu şeful Guvernului.

„Am ajuns să venim în Bucureşti să cerem Guvernului respectarea legii, dacă vă vine să credeţi, în speţa Articolului 6, prin care entităţile deţinătoare de platforme, în speţă Bolt şi Uber, erau obligate să fiscalizeze cursele printr-o entitate înregistrată la Registrul Comerţului din România.

Adică să nu se mai exporte banii.  Ştim toţi că se facturează prin Lituania şi Olanda. Am venit să cerem acest lucru şi în acelaşi timp celelalte cinci puncte de pe lista de revendicări.

La 12.30 este o comisie la Ministerului Transporturilor şi vrem să se emită o OUG prin care acestea sunt limitate pe aceleaşi considerente prin care este limitat serviciul de taximetrie, calitatea vieţii şi a aerului şi aglomeraţia, pentru că vedeţi ce e în oraşe. (...)

Sau Guvernul poate să declare Bolt şi Uber serviciu de asistenţă socială, unde orice şomer şi orice şofer de categoria B şi o maşină de 500 de euro poate să producă bani, dar aceştia să fie fiscalizaţi printr-o entitate înregistrată în România”, a spus un reprezentant al taximetrişilor, la Realitatea Plus.

 

Afla mai multe despreprotesttaxi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt