Român mort de 2 luni, chinezii refuză repatrierea

Român mort de 2 luni, chinezii refuză repatrierea

Caz dramatic la Constanţa. Familia unui comandant de navă, decedat în voiaj pe mare, în urmă cu două luni, cere ajutorul statului român după ce autorităţile din China , ţara în ale cărei ape se afla ambarcaţiunea, au refuzat să aprobe repatrierea, invocând suspiciuni de Covid 19. Cazul a ajuns şi în atenţia federaţiei internationale a transportatorilor, dar şi a sindicatului liber al navigatorilor din România.

Comandantul de navă Dan Sandu a murit pe 19 aprilie la bordul unei nave sub pavilion liberian. Vasul a fost
redirecţionat de proprietar spre un port din Indonezia, pentru debarcarea trupului celui decedat şi îmbarcarea unui alt comandant. De aici a început însă coşmarul.

Între timp, autorităţile chineze au transmis şi ele că nu permit debarcarea decedatului decât dacă este incinerat. Iniţial, familia comandantului a respins vehement ideea. Când a aflat că există pericolul ca trupul să fie aruncat în mare, oamenii şi-au dat acceptul, în scris, pentru incinerare.

Acum, singura dorinţă a familiei este să repatrieze rămăşiţele comandantului. Fie şi în varianta unei urne cu cenuşă pe care să o poată îngropa acasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt