Româncă din Turcia: În momentele acestea grele nu fugi, vrei să stai şi vrei să ajuţi

Româncă din Turcia: În momentele acestea grele nu fugi, vrei să stai şi vrei să ajuţi

Este un miracol că mai sunt scoşi oameni în viaţă, pentru că echipele de salvare au venit abia în a treia zi, a declarat la Prima News Mirela Gultekin, româncă din Adana, Turcia. „Sunt echipe de salvare din 96 de ţări, iar acum lucrurile avansează mult mai repede. Era mai bine să ajungă echipele în primele zile, ar fi fost mai mulţi oameni salvaţi. De exemplu, eu nu pot să iau legătura cu o studentă de-a mea dintr-o zonă mai greu lovită de cutremur şi nici cu o prietenă a cărei întreagă familie este prinsă sub ruine. Nu vrem să ne pierdem speranţa, pentru că oameni încă sunt salvaţi”, a spus românca.

Ea a povestit cu lacrimi în ochi cum o mamă însărcinată şi bebeluşul ei au fost salvaţi şi duşi la spitale diferite, dar apoi s-au regăsit pe social media. „Sunt tot felul de poveşti din acestea emoţionante, sunt oameni care noaptea dorm în maşini ziua se duc şi mănâncă în zone amenajate. Parcă e mai linişte şi oamenii s-au mai liniştit, deşi aşteaptă noi salvări. Oamenii nu vor să-şi părăsească locurile de lângă case, unuii se oferă să ajute este un sentiment de solidaritate. În momentele acestea grele nu fugi, vrei să stai şi vrei să ajuţi. Sunt clipe care te fac să conştientizezi care sunt lucrurile importante în viaţă. Dacă la început era panică, acum e solidaritate, simţi că poţi să contribui la binele celorlalţi”, a mărturisit Mirela Gultekin.

Ea consideră că trebuie pedepsiţi vinovaţii pentru clădirile ilegale, dar că acum energia trebuie îndreptată spre reconstrucţie, mai ales că sunt multe spitale care au căzut la cutremur.

Afla mai multe desprecutremurpovestisiriaturcia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt