Românii, solidari cu victimele de la Crevedia. Cozi imense la centrele de donare

Românii, solidari cu victimele de la Crevedia. Cozi imense la centrele de donare

Românii se mobilizează exemplar după tragedia de la Crevedia şi umplu centrele de donare a sângelui. În prima zi au fost aproape 1.000 de donatori, oameni simpli, dar şi pompieri, poliţişti şi jandarmi. Drama prin care trec răniţii îi impresionează şi vor să le ofere un strop de viaţă. Şi astăzi au fost cozi foarte mari, unii au lăsat deoparte şi serviciul ca să poată dona sânge.

În Bucureşti, încă de la prima oră, tineri şi vârstnici deopotrivă au venit la Centrul de Transfuzii. Unii pentru prima oară.Alţii, donatori vechi, au sosit mai devreme, ca să evite cozile. Spun că vor să participe, aşa cum pot, la eforturile medicilor care îi îngrijesc pe răniţi. 
 
Sunt foarte mulţi, aşa că sunt nevoiţi să aştepte mult. Reprezentanţii centrului de transfuzii spun că numărul donatorilor e de trei ori mai mare faţă de o zi normală. Şi ieşenii au dat dovadă de solidaritate. Sute de oameni stau la cozi la Centrul de Transfuzii. 
Nu toţi îndeplinesc însă condiţiile, astfel că unii fac cale-ntoarsă. Cei care vor să doneze sânge trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi cel mult 60 şi să nu sufere de hipertensiune, anemie sau diabet.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt