Salmonella, viermi şi e.coli în Marea Neagră

Salmonella, viermi şi e.coli în Marea Neagră
foto: twitter.com/nexta_tv

La aproape două săptămâni după distrugerea barajului de la Nova Kakhovka, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare. Este alertă maximă de infecţie după ce urme de salmonella şi e-coli au fost găsite pe plajele din Odesa de la ţărmul Mării Negre. Specialiştii ne asigură însă, că, pentru România, nu este există un pericol imediat. 

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka se resimt la Odesa. Autorităţile au închis plajele din cauza înrăutăţirii calităţii apei. Urme de salmonella, E.Coli, ouă şi larve de viermi au fost depistate după testele de laborator. Şi riscul de epidemie cu holeră este în continuare ridicat în Ucraina. România nu are motive de îngrijorare, spun specialiştii. Tot în Hersonul devastat de ape, se fac eforturi supraomeneşti ca sinistraţii să supravieţuiacă. 

Pe malul stâng al Niprului, în zonele aflate sub ocupaţie rusă, Moscova refuză ajutorul oferit de ONU sinistraţilor, deşi organizaţia a cerut Rusiei să acţioneze.În total, peste 11 mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor iar 52 şi-au pierdut viaţa. Între timp, Rusia şi Ucraina deopotrivă suferă pierderi uriaşe în luptele aprige ce se duc acum pe front. În sud, la Zaporojie, ucrainenii au recucerit opt localităţi în urma atacurilor ofensive. Iar ruşii susţin că au respins mai multe atacuri în est, în regiunea Donetk. Şapte civili, inclusiv un copil, au fost răniţi aici în urma bombardamentelor. 

Totuşi, conform Institutului pentru Studiul Războiului, este posibil ca forţele ucrainene să întrerupă temporar contraofensiva. Noi date spun că ar fi vorba de o reevaluare a tacticii de luptă.Între timp, în China, a avut loc o întâlnire mult aşteptată. Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken a vorbit cu preşedintele chinez Xi Jinping la finalul unei vizite menite să atenueze tensiunile dintre cele două ţări. Vizita lui Blinken în China este una istorică, prima a unui oficial american în cinci ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt