UE speră să redea încrederea în AstraZeneca – Focus Prima TV

UE speră să redea încrederea în AstraZeneca

17 din 27 de state europene păstrează restricțiile în privința administrării serului de la Astra Zeneca! Totuși, liderii
europeni din domeniul sănătății spun că trombozele pot fi considerate efecte secundare foarte rare, și că acum esențial este să fie redată încrederea populației în acest vaccin. În același timp însă, Agenția Europeană a Medicamentului a explicat simptomele care pot indica apariția unei tromboze după vaccin.

Miniștrii Sănătății din țările membre ale Uniunii Europene au misiunea de a crește încrederea publicului larg în vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca, după apariția unor cazuri de tromboză și câteva decese. Astfel, comisarul european pentru sănătate a făcut apel la o acțiune coordonată. Deciziile noastre trebuie să se bazeze pe activitatea științifică a EMA și pe o evaluare riguroasă și continuă a riscurilor și beneficiilor. Le-am cerut miniștrilor Sănătății să aibă o abordare coordonată în toată Europa pentru a crește încrederea publică., a spus comisarul european pentru sănătate.

Cu toate acestea, potrivit surselor de la Bruxelles, nu s-a ajuns la consens, iar 17 din cele 27 de state europene au
păstrat restricțiile în privința administrării serului AstraZeneca. Spania, de exemplu, unde s-au înregistrat 8 cazuri de tromboze, a oprit vaccinarea persoanelor sub 60 de ani.

Agenția Europeană a Medicamentului a venit cu precizări legate de simptomele care pot indica o eventuală tromboză, apărută după vaccinarea cu AstraZeneca. Printre semenele la care pacieții trebuie să fie atenție se află dificultățile de respirație, cele de piept, de abdomen și de cap dar și umflarea picioarelor și o vedere
încețoșată. De asemenea, pot apărea pete la locul injecției și vânătăi în alte regiuni ale corpului. Pe de altă parte, în Marea Britanie, unde peste 18 milioane de persoane au fost imunizate cu AstraZeneca, oficialii spun că monitorizează atent procesul de vaccinare.

Marea Britanie a început să folosească, de săptămâna aceasta, și serul de la Moderna, astfel încât persoanele care
refuză vaccinarea cu AstraZeneca pot alege alt ser.

Total
1
Shares
Total
1
Share