Urși negociați la o fermă clandestină din Arad. Ce dezvăluia în urmă cu 7 ani un reportaj TF1 și care este situația acum – Focus Prima TV

Urși negociați la o fermă clandestină din Arad. Ce dezvăluia în urmă cu 7 ani un reportaj TF1 și care este situația acum

Ancheta polițiștilor din Harghita în cazul puilor de urs scoși de câțiva bărbați din bârlog aduce în discuție posibilitatea unor rețele de crimă organizată care se ocupă cu traficul de animale. În urmă cu șapte ani, în județul Arad, o echipă de jurnaliști francezi de la TF1 filma cu camera ascunsă cum era negociată vânzarea a doi urși, ținuți într-o fermă clandestină. Bărbatul care ținea animalele captive voia 12.000 de euro pentru doi urși pe care se angaja să îi transporte în Franța.

„În România, încă mai există crescătorii clandestine. Unii câștigă mulți bani din vânzarea urșilor”. Așa își începeau, în 2014, jurnaliștii francezi reportajul în țara noastră. Ziariștii au mers, însoțiți de un român, în comuna Fântanele din Arad unde s-au dat drept turiști bogați, interesați să cumpere un urs.

Imaginile erau cât se poate de clare. Un urs era ținut închis într-o cușcă etajată, de câțiva metri pătrați, în bătaia soarelui.  În interiorul fermei, erau șase urși adulți, de vreo 300 de kg, în cuști de vreo zece metri pătrați.

„Aștia sunt cei mai mici, au în jur de trei ani și jumătate”, îi recomanda proprietarul vizitatorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share